loading ...
FEDEZD FEL
Úticélok
FOGLALD LE
Szállást vagy programajánlatot keresel, de nem tudsz dönteni? Szeretnéd megtudni hol vannak még szabad szálláshelyek! Ne vesztegesd az idődet, fordulj hozzánk bizalommal!  
Kérj ajánlatot egyszerre több szállásadótól (max. 6)
Kérj kötetlen ajánlatot irodánktól
HU
ro hu en
jelenleg
ma
holnap
holnapután
 • ×
  programajánlat
 • esemény
 • ×
  Lei
  Euro
  USD
  HUF

menu 226 menugroup

Turisztikai szolgáltatók

Szabadidő, szórakozás

Ajánlatok

Nyárádgálfalva
NYÁRÁDMENTÉN

Tudtad-e hogy?

Bemutatkozik: - Nyárádgálfalva

Az első biztos adat Nyárádgálfalváról az 1567. évi regesztrumban található. A lakosságra vonatkozó első, az 1600-as évek katonai összeírás által szolgált adatokból kitűnik a falu szabad székely státusa,valamint az, hogy a vagyonosabb családok az Ózdiak és a Szentivániak voltak.

A falu történelme szorosan összefügg a Szentiváni család történetével. E család György nevű őse, Mátyás király idejében Erdély alvajdája volt. György fia, Zsigmond építtette 1501-ben Nyárádgálfalván a Szentiváni kúriát, Szentiváni Mihály költő és politikus szülőházát.

Községünkben 5 kultúrotthon ( Nyárádgálfalva, Szentháromság, Nyomát, Bede, Nagyadorján) és a községközpontban egy könyvtár műkődik. A régi hagyományokat hűen örzik, különböző hagyományos ünnepeken mutatják be őket. Az ősi székely népviselet, népi táncok majdnem minden rendezvényen jelen vannak.

lorem ipsum
lorem ipsum dolor lorem ipsum dolor lorem ipsum dolor
lorem ipsum

loading ...

Nyárádgálfalva

Nyárádgálfalva községet átszeli a Nyárád, dombok és erdők veszik körül és aránylag gazdag vadállománnyal (őz, vaddisznó, róka, nyúl, fácán) rendelkezik.