loading ...
DESCOPERĂ
Destinaţii
REZERVĂ
Cauţi o ofertă de cazare sau program şi ai nevoie de ajutor? Vrei să afli unde mai sunt camere libere?
Nu mai pierde timpul, intră în legătură cu noi! Serviciul este gratuit şi fără obligaţii.
 
Cere oferte de la mai multe unităţi de cazare (max. 6)
Cere ofertă de la biroul nostru
RO
ro hu en
acum
azi
mâine
poimâine
 • ×
  activităţi
 • evenimente
 • ×
  Lei
  Euro
  USD
  HUF
Evenimente anuale
VALEA NIRAJULUI

Bine de ştiut

http://www.paradabaloanelor.ro

 

Regiunea Valea Nirajului are o viaţă comunitară activă. În tot cursul anului se organizează programe, evenimente pentru toate vârstele: vârstnici, tineri şi copii. Dintre aceste evenimente putem menţiona: carnavale, zilele satului, balul strugurilor, balul organizat de pompieri voluntari. Vizitaţi calendarul evenimentelor, pentru a vedea ce fel de activităţi sunt programate pe tot cuprinsul regiunii. 

Parada baloanelor

Ultimul weekend din septembrie cerul satuluise umple cu cu baloane cu aer cald colorate. Se poate zbura, sau se poate ”urca cu liftul”, se pot admira diferitele aparate de zbor: parapante, parapante cu motor, deltaplane cu motor, avioane şi helicoptere ultrauşoare. Pentru piloţii baloanelor, regulile sunt stricte: baloanele se pot ridica doar dimineaţa între orele 7 şi 10 şi după-amiaza, de la ora cinci, pentru că în timpul zilei un vânt puternic străbate valea îngustă. Cei curioşi şi curajoşi pot lua liftul, adică urcarea la 30 de metri şi apoi coborârea cu un balon ancorat la sol sau au ocazia să se urce în coş la pentru un zbor liber. Niciodată nu se ştie care este destinaţia: baloanele nu sunt dirijabile, direcţia zborului depinde de direcţia curenţilor de aer.

Teatrul şură

Tradiţia teatrului din Călugăreni a început în secolele 17-18, şi conform înscrisurilor din evul mediu, elevii şcolii religioase ţineau spectacole, mai ales religioase, în limba latină şi maghiară, cu sprijinul călugărilor franciscani. În 2002 câţiva actori au visat organizarea unui festival de vară, Teatrul în Șură, care de atunci s-a mutat dintr-un cămin cultural aglomerat într-o şură şubredă, ulterior reconstruită. Scopul evenimentului care se derulează în pauza de vară a sezonului de teatru este păstrarea şi revigorarea culturii în sânul comunităţilor de pe Valea Nirajului, care locuiesc departe de centrele culturale, păstrarea tradiţiilor.

Balul strugurilor

Balul Strugurilor din comuna Eremitu este o manifestare etnografică a minorităţii maghiare, organizată de către tinerii satului şi la care se adună, an de an, sute de săteni la Căminul Cultural din localitate pentru a-şi sărbători roadele.

Oktoberfest

De ziua recoltei în fiecare an are loc o expoziţie de produse agricole şi agroalimentare. Pe lângă concertele de muzică populară şi uşoară publicul poate gusta bere de producţie românească şi de import.

Zilele comunei Eremitu

Primăria din Eremitu organizează în fiecare an un program cultural pentru locuitorii satului.

Tabăra de muzică şi dansuri populare Marosszék

Eveniment organizat anual încă din anul 1998, în mijlocul lunii iulie. Cel mai remarcabil happening cultural şi folcloric din Transilvania. Cursuri de dans şi de muzică instrumentală populare pentru începători şi avansaţi, ”folkpub” de seara până în zori, activităţi meşteşugăreşti, colocvii etnografice, proiecţii de film, concerte, foc de tabără, degustare de caş la stână… Cazare la familii sau în corturi.

Festivalul Roman

Festivalul Roman este organizat în ultimul sfârşit de săptămână a lunii iunie. Concerte, piese de teatru, prezentarea culturii romane: ateliere artizanale, gastronomie, prezentarea luptei între gladiatori, vizitarea ruinelor fortăreţei romane locale,

Zilele Muntelui Becheci

Eveniment cultural comemorativ organizat din 2005, cu scopul promovării culturii şi tradiţiei ecvestre respectiv a comemorării evenimentelor din primul război mondial. Eveniment, al cărui coorganizator este Comuna Eremitu, desfăşurat în primul week-end al lunii octombrie.
lorem ipsum
lorem ipsum dolor lorem ipsum dolor lorem ipsum dolor
lorem ipsum

loading ...

Evenimente anuale în valea Nirajului

Regiunea Valea Nirajului are o viaţă comunitară activă. În tot cursul anului se organizează programe, evenimente pentru toate vârstele: vârstnici, tineri şi copii. Dintre aceste evenimente putem menţiona: carnavale, zilele satului, balul strugurilor, balul organizat de pompieri voluntari. Vizitaţi calendarul evenimentelor, pentru a vedea ce fel de activităţi sunt programate pe tot cuprinsul regiunii.