loading ...
DESCOPERĂ
Destinaţii
REZERVĂ
Cauţi o ofertă de cazare sau program şi ai nevoie de ajutor? Vrei să afli unde mai sunt camere libere?
Nu mai pierde timpul, intră în legătură cu noi! Serviciul este gratuit şi fără obligaţii.
 
Cere oferte de la mai multe unităţi de cazare (max. 6)
Cere ofertă de la biroul nostru
RO
ro hu en
     

    Ember az embertelenségben

    VALEA NIRAJULUI

    Eremitu

    GPS: 46.630991, 24.878003

    arată pe hartă

    Tel.

    E-mail:    ̶

    trimite mesaj

    Localitatea: Eremitu

    Locul desfăşurării: Str. Călugăreni, Nr. 143 (Teatru Șură)

    Perioada: 30. Iunie 2019 - 30. Iunie 2019

    Program: S: 20:00 - 21:00

    Organizator eveniment: Bekecs Néptáncegyüttes

    Numele persoanei de contact: Benő Barna

    Ember az embertelenségben

    Prezentare generală - Ember az embertelenségben Eremitu

    A 20. század emberpróbáló történései nyomot hagytak Európán. A Kárpát-medence népei, ezen belül magyar, székely és csángó közösségek szellemi, lelki épségét tépázta meg a háború. Emberi sorsok pecsételődtek meg a vér, a veszteség és a gyász alatt. Szűkebb környezetünkben, családjainkban személyes emlékeket őrzünk ezekből az időkből. 
    Az egyszerű, mindenkori emberek közt van, aki sorsának meghatározó fordulataira nem kíván emlékezni, aki nem szívesen vall a borzalmakról, de olyanok is akadnak, akik éppen a veszteségből megerősödve építették újra életük morzsáiból a jelent és adták tovább bizakodással az életbe vetett örök hitet gyermekeiknek, leszármazottaiknak. 
    Előadásunkkal azok előtt szeretnénk tisztelegni, akik az életüket adták a hazájukért, családjukért, embertársaikért és nem utolsó sorban azért, hogy gyermekeik egy jobb világban éljenek, példát mutatva emberségről, bátorságról, hazaszeretetről, kitartásról, hitről.
    Az ember az embertelenségben címet viselő táncelőadásban olyan képeket rajzolunk a tánc, a zene és a beszéd színpadi nyelvén, amelyek megidézik a hadba vonulók és az itthon maradottak életérzéseit. A színpadi események nem ragaszkodnak az elmúlt század dokumentarista krónikásaiként beszámolni a háborús eseményekről, célunk inkább a történelem kiszolgáltatottságában élő emberhez való közelítés. Az irodalmi szövegtöredékekkel, naplórészletekkel, vetítéssel pedig szélesíteni kívánjuk ezt a személyessé tételt.

    Rendező-koreográfus: Tőkés Csaba Zsolt
    Jelmez: Cs. Kiss Zsuzsanna
    Díszlet: Csíki Csaba
    Dramaturg: Prezsmer Boglárka
    A rendező asszisztense: Benő Barna-Zsolt
    Zenei szerkesztő: Molnár Szabolcs
    Látvány, animáció: Ferencz Hunor
    Előadók: Bekecs Néptáncegyüttes és meghívott művészek
    Fény, hang: Kovács Andor

    Az előadás 12 éven aluliak számára nem ajánlott!


    Előzetes helyfoglalás a 0755 289 832 számon lehetséges.

    Várunk mindenkit nagy szeretettel a mikházi Csűrszínházba!
    what's nearby
    Caută în vecinătate
    • cazări
    • gastronomie
    • servicii
    • atracţii
    • evenimente
    • activităţi recreative
    • trasee
    lorem ipsum
    lorem ipsum dolor lorem ipsum dolor lorem ipsum dolor
    lorem ipsum

    loading ...

    Ember az embertelenségben

    A 20. század emberpróbáló történései nyomot hagytak Európán. A Kárpát-medence népei, ezen belül magyar, székely és csángó közösségek szellemi, lelki épségét tépázta meg a háború. Emberi sorsok pecsételődtek meg a vér, a veszteség és a gyász alatt. Szűkebb környezetünkben, családjainkban személyes emlékeket őrzünk ezekből az időkből. Az egyszerű, mindenkori emberek közt van, aki sorsának meghatározó fordulataira nem kíván emlékezni, aki nem szívesen vall a borzalmakról, de olyanok is akadnak, akik éppen a veszteségből megerősödve építették újra életük morzsáiból a jelent és adták tovább bizakodással az életbe vetett örök hitet gyermekeiknek, leszármazottaiknak. Előadásunkkal azok előtt szeretnénk tisztelegni, akik az életüket adták a hazájukért, családjukért, embertársaikért és nem utolsó sorban azért, hogy gyermekeik egy jobb világban éljenek, példát mutatva emberségről, bátorságról, hazaszeretetről, kitartásról, hitről.Az ember az embertelenségben címet viselő táncelőadásban olyan képeket rajzolunk a tánc, a zene és a beszéd színpadi nyelvén, amelyek megidézik a hadba vonulók és az itthon maradottak életérzéseit. A színpadi események nem ragaszkodnak az elmúlt század dokumentarista krónikásaiként beszámolni a háborús eseményekről, célunk inkább a történelem kiszolgáltatottságában élő emberhez való közelítés. Az irodalmi szövegtöredékekkel, naplórészletekkel, vetítéssel pedig szélesíteni kívánjuk ezt a személyessé tételt.Rendező-koreográfus: Tőkés Csaba ZsoltJelmez: Cs. Kiss ZsuzsannaDíszlet: Csíki CsabaDramaturg: Prezsmer BoglárkaA rendező asszisztense: Benő Barna-ZsoltZenei szerkesztő: Molnár SzabolcsLátvány, animáció: Ferencz HunorElőadók: Bekecs Néptáncegyüttes és meghívott művészekFény, hang: Kovács AndorAz előadás 12 éven aluliak számára nem ajánlott!Előzetes helyfoglalás a 0755 289 832 számon lehetséges.Várunk mindenkit nagy szeretettel a mikházi Csűrszínházba!